BROGÅRDS STYRELSE


Vår styrelse består av tre kulturarbetare från Jämtland som på olika sätt verkar för att stärka kulturlivet.
Gemensamt för våra arbeten är att vi alla utgår från det skrivna ordet och gärna stöttar detta.
Vi hoppas att vi med det här initiativet breddar och stärker kulturens roll i Jämtland.


po_portratt
Ordförande Po Hagström är både uppväxt på, och ordförande för, Brogård. Han är konstnär med en master-examen från 2004. Förutom sin egen konst arbetar han som curator, som projektledare för Fakulteten och som konsult för offentlig konst i Botkyrka. Läs mer på hans hemsida HÄR


malin_portratt
Sekreterare Malin Nord är författare, dramatiker och redaktör, uppvuxen i Handog och nu bosatt på Frösön. Har skrivit romanerna Stilla Havet (Bonniers, 2012) och Barmark (2017). Hennes pjäs Elvira. En fantasi om Elvira Madigans verkliga öde hade urpremiär i Östersund 2021. Malin Nord har också varit redaktör för Provins och för antologin Inifrån Sápmi. Vittnesmål från stulet land (Verbal, 2021).


fredrik_portratt2
Kassör Fredrik Andersson är grafisk designer och typsnittsdesigner, uppvuxen i Östersund, nu bosatt i Stockholm. Utbildad vid Östersunds konstskola och har en MFA i grafisk design vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Har tilldelats Herbert och Ellen Carssons konststipendium och har varit ordförande i Stockholms typografiska gille.